Nyheter om Holbergprisen i skolen

14.05.2019
For sin rapport "Holbergprisen i skolen -- dybdelæring i praksis?" mottar lærerne Marit Frydenlund og Sverre Bjørnstad ved Blindern videregående skole årets lærerpris.
08.05.2019
Årets finaleoppgaver handler om samisk kultur og sjamanisme, gatenavns status og Sverre Sigurdssons konflikt med kirken og paven.
03.05.2019
Eksponering for forskning kan gjøre elever bedre skodd til å møte fremtidige samfunnsutfordringer, mener Sveinung Arnesen. Demokratiforskeren er nytt fagjurymedlem for Holbergprisen i skolen. Selv arbeider han med å holde demokratiet i hevd.
12.04.2019
Med en økning fra 12 til 20 deltakerskoler, har Holbergprisen i skolen i år fått inn rekordmange skoleprosjekter. Nivået på prosjektene fortsetter å imponere, og i år aktualiseres spørsmål rundt så mangt som nynorskens levedyktighet, kvinnelige innsattes soningskår og mer.
25.03.2019
Asgeir Barlaup tok andreplassen i Holbergprisen i skolen 2012 for "Digitalisering av skolen", sammen med to medelever. Nå studerer han internasjonal politikk ved Tufts University i Boston.
22.11.2018
Holbergprisen i skolen har gjennomført lærerseminar for de deltakende skolene, og benyttet muligheten til å spørre noen av deltakerne hva deres motivasjon for å delta er.
04.10.2018
Eit nytt forskingsår med Holbergprisen i skolen er på trappene, og 20 skoler har nå blitt valt ut som deltakarar i konkurransen.
01.10.2018
Det er ein fast tradisjon av skuleprisvinnarane deltek på Forskningsdagane UNG kvar haust i Bergen. Årets skuleprisvinnarar, Adele Ellingsen-Grønningsæther, Emilie Jensen og Elin Haugum imponerte ikkje berre andre elevar frå vidaregåande skular under Forskningsdagane UNG i Bergen 27. september, men gjorde også inntrykk hjå fagmiljøet på nordisk seinare på dagen.
25.09.2018
Ønskjer du å gi klassen din og deg sjølv ein annleis skulekvardag? Ønskjer de å forske på noko de sjølve er interesserte og engasjerte i? Ønskjer de å delta i ein nasjonal konkurranse der ungdom blir tatt på alvor`? Søk til Holbergprisen i skolen ut dagen 1. oktober!
18.09.2018
Hans Jacob Ohldieck er Holbergprisen i skolens fagkonsulent, og ansvarlig for det årlige lærerseminaret. Dette er et todagers fagseminar for lærere som deltar i Holbergprisen i skolen, og er en anledning til faglig påfyll og erfaringsutveksling.