Nils Klim-seminaret: “The Politics of Inclusion: Quotas in Contemporary India”

Publisert 09.04.2018
Dato/tid:
mandag, juni 4, 2018 - 11:00 til 13:00
Sted:
Auditorium 4, Dragefjellet, Det juridiske fakultet
Praktisk informasjon:
Arrangementet har gratis inngang og krever ingen forhåndsregistrering.
Møt årets prisvinner, Francesca Refsum Jensenius i samtale med internasjonalt anerkjente fagfeller om hvordan kvoteringsordninger i India bør utformes for å inkludere utsatte grupper best mulig og samtidig sikre et velfungerende valgsystem.

Spørsmål under seminaret vil inkludere:

• Hvor omfattende bør kvoteringen være.
  • Det er stor ulikhet i India, og svært mange tilhører utsatte grupper -- men hvem "fortjener" kvotering mest, og hva skjer om man kvoterer bort det store flertall av politiske posisjoner?

For en lengre omtale av NIls Klim-seminaret, se våre engelske nettsider.

Om prisvinneren

Årets Nils Klim-prisvinner, Francesca Refsum Jensenius, jobber med komparativ politikk og komparativ politisk økonomi, med et regionalt fokus på Sør-Asia og Latin-Amerika. Hun er særlig interessert i spørsmål relatert til hvordan valgdynamikk og institusjonell utforming påvirker forskjellige typer ulikhet i samfunnet. I boken Social Justice through Inclusion: The Consequences of Electoral Quotas in India (Oxford University Press, 2017), tar hun for seg effektene av mange år med politisk kvotering for lavkaste-grupper (de tidligere "untouchables"). Til årets Nils Klim-seminar møter Jensenius to fremtrende fagfeller til diskusjon, med utgangspunkt i hennes forskning på feltet.

Innleggsholdere

Francesca Refsum Jensenius, førsteamanuensis, Universitetet i Oslo, Institutt for statsvitenskap

Professor Pratap Bhanu Mehta, Vice-Chancellor ved Ashoka University og leder for Holbergkomitéen.

Professor Pradeep Chhibber, Indo-American Community Chair in India Studies og leder for Institute of International Studies ved University California, Berkeley.

Professor Anne Waldrop, OsloMet – storbyuniversitetet, Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier.

Moderator for samtalen er professor Siri Gloppen, leder for Centre on Law and Social Transformation ved Christian Michelsens Institutt (CMI)