Velkommen til Holberguken 8.–11. juni!

Publisert 26.03.2015
Vi byr blant annet på debatter med prominente internasjonale gjester og et uhøytidelig talkshow med årets prisvinnere, Marina Warner og Rebecca Adler-Nissen. Velkommen til Holberguken!

Alle arrangementer, med unntak av prisutdelingen og regjeringsbanketten, er åpne for alle interesserte og har fri adgang. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til feiringen av årets prisvinnere i juni!

8.juni (Bergen)

Masterclass: Living in Words - The Question of Myth
Holbergprisen har invitert fem nordiske doktorgradsstipendiater til Bergen for å møte Holbergprisvinner Marina Warner.
Hovedtema: Hva skjer med kulturen og historien til mennesker på flukt?
Sted: Litteraturhuset i Bergen, Olav H. Hauge, Østre Skostredet 5
Tid: 15.00–17:00

Nils Klim-samtalen: Et differensiert Europa? Mellom integrasjon og nasjonal suverenitet
Nils Klim-prisvinner Rebecca Adler-Nissen i samtale med professor John Erik Fossum fra ARENA Centre for European Studies.
Sted: Litteraturhuset, Olav H. Hauge, Østre Skostredet 5
Tid: 18.00–19.00

9.juni (Bergen)

Holbergsymposiet: Myth, Homelessness and the "Country of Words"
Internasjonale forskere, forfattere og kritikere møtes for å utforske myter og legender, modernitet, nasjonal identitet og kulturell rekonstruksjon.
Sted: Egget, Studentsenteret i Bergen, Parkveien 1
Tid: 09.00–12.00

Holbergforelesningen: Losing home, finding words: Transformations of story
Forelesning og etterfølgende ordskifte med årets Holbergprisvinner, Marina Warner.
Sted: Egget, Studentsenteret i Bergen, Parkveien 1
Tid: 12.15–13.45

Holbergaften
Holbergprisen inviterer til en uhøytidelig feiring – med tapas - av årets prisvinnere. Åpning ved ordfører i Bergen Trude Drevland og underholdning ved Bjarte Hjelmeland og Inger Lise Størksen. Konferansier: Haddy N’Jie.
Sted: Logen Teater, Øvre Ole Bulls plass 6
Tid: 18.00–21.00

Holbergaften er et samarbeid med Bergen kommune og Festspillene i Bergen.

10.juni (Bergen)

Prisutdeling for Holbergprisen i skolen
Årets vinnere mottar sine priser av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Holbergprisvinner Marina Warner.
Sted: Bergen Katedralskole, Kong Oscars gate 36
Tid: 10.30–11.30

Prisutdeling for Holbergprisen og Nils Klim-prisen (lukket arrangement)
H.K.H. Kronprins Haakon deler ut Holbergprisen og Nils Klimprisen.
Sted: Håkonshallen, Bergenhus Festning
Tid: 14.00–15.00

Holbergbanketten (lukket arrangement)
Sted: Håkonshallen, Bergen

11.juni (Oslo)

Holbergsamtalen: From the Mouths of Stories - New Songs for Old
Samtale og opplesning med Marina Warner og den palestinsk-egyptiske poeten og skribenten Tamim Al- Barghouthi.
Sted: Litteraturhuset i Oslo
Tid: 18.00–19.30

NB! Programmet oppdateres kontinuerlig.