Nyheter om Holbergprisen i skolen

20.09.2017
Hans Jacob Ohldieck er forsker ved UiB, vår dyktige fagkonsulent og ansvarlig for årets lærerseminar "Etikk, makt og metode". Her forteller Ohldieck om sitt valg av fagfelt, og hvilke styrker hans felt har.
12.09.2017
La elevene forske som en del av undervisningen i human- og samfunnsfagene. Holbergprisen i skolen er en nasjonal forskningskonkurranse for elever i videregående skole.
01.09.2017
Hvorfor ble ikke Norge rammet av ressursenes forbannelse ved funn av petroleumsreserver i Nordsjøen?
03.08.2017
– Det beste med dette oppdraget har vært å få treffe flotte, engasjerte og hardtarbeidende elever
06.06.2017
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen kunngjorde i dag vinneren av Holbergprisen i skolen. Det ble en gruppe på fem fra Dahlske videregående skole i Aust-Agder, som har forsket på bruken av puggedop.
08.05.2017
Over 450 elever fra 12 skoler deltok i årets Holbergprisen i skolen. Fagjuryen har nå funnet frem til tre finalister. Vi gratulerer Dahlske videregående, Elvebakken videregående og Vestby videregående!
02.05.2017
Kvifor har ein sett ein vekst av høgrepopulisme i Ungarn og Polen dei siste åra? Er det berre utdanningsmoglegheiter som gjer at ungdom vel å flytte frå små stader? Korleis er kvardagen på eit asylmottak? Har media skapt unødig frykt for Donald Trump? Dette er nokre av spørsmåla elevar ved 12 norske skular har freista finne svar på i årets Holbergprisen i skolen.
07.04.2017
Forskningsformidling skaper kontakt mellom skoler og universitet. Slik kontakt er både nødvendig og gjensidig positivt.
05.04.2017
– Jeg synes det er fantastisk å få møte unge mennesker som har sitt første møte med forskning.
21.02.2017
Olivia Omdal Paulsen vant Holbergprisen i skolen 2014 for “Kven er ikkje kven - kvenenes stillfare kamp for anerkjennelse” sammen med Eline Loe Rønvik.