Nyheter om Holbergprisen

Holbergdebatten 2017: Propaganda, fakta og "fake news"

25.10.2017
Det er en særdeles aktuell og relevant holbergdebatt som finner sted i Universitetsaulaen i Bergen 2. desember, med tre prominente og til dels kontroversielle paneldeltagere: John Pilger, Julian Assange og Jonathan Heawood.

Kortlista for Holbergprisen 2018 er klar

24.10.2017
Holbergkomitéen møttest i Wien for å diskutere årets nominasjonar den 19.-20. oktober og har no blitt samde om ei kortliste over aktuelle kandidatar til Holbergprisen 2018.

Stephen Greenblatt og Tony Kushner diskuterte Adam og Eva

20.10.2017
«Historien om Adam og Eva handler om hva det innebærer når en myte blir virkeliggjort for millioner av mennesker,» sa holbergprisvinner Stephen Greenblatt, «og også hva det betyr å være menneske».

Overraskende grad av lese- og skriveferdigheter blant stammefolk

04.10.2017
Kjærlighetsbrev og graffiti er noen av bruksområdene for stammeskriftspråk som er relativt lite kjent for mye av omverdenen, forklarte Michael Cook.

Holbergprisvinnere diskuterte teknologi og åndsfag.

13.09.2017
I en verden der distraksjonene hersker, innbyr humaniora til fokus og stillhet, sier holbergprisvinner Stephen Greenblatt – men han erkjenner at dette er vanskelig å frembringe.

Tidligere prisvinnere deltar på Holbergprisens promo-tur i USA

01.09.2017
I september gjennomfører Holbergprisen en promoteringstur i USA for å gjøre Holbergprisen bedre kjent. Tre tidligere holbergprisvinnere deltar på arrangementene.

Hva er god dømmekraft?

27.06.2017
På åpningsdagen til Holberguken 2017 fikk fem ph.d.-studenter tilknyttet nordiske universiteter møte holbergprisvinner Onora O’Neill for en diskusjon om dømmekraft og tolkning.

Holbergprisen og Nils Klim-prisen 2017 overrakt

06.06.2017
Kant-forsker og menneskerettighetsfilosof Baronesse Onora O’Neill ble i dag overrakt Holbergprisen av H.K.H Kronprins Haakon ved en høytidelig seremoni i Universitetsaulaen i Bergen.

Dette er årets mesterklasse-deltagere

04.06.2017
Fem PhD-kandidater ved ulike nordiske universiteter, av totalt 11 søkere, er valgt ut til å delta på årets mesterklasse med Onora O’Neill, der temaet er dømmekraft og tolkning.

Program for Holberguken 6.-9. juni 2017, med strømmelenker

10.05.2017
Vi ønsker velkommen til Holberguken 2017. I tillegg til prisutdelinger byr vi på faglige arrangementer med årets prisvinnere Onora O’Neill og Katrine Vellesen Løken og med norske og internasjonale forskere. Flere arrangementer strømmes direkte, se lenkene til hvert arrangement.